Balanceren

Als uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen, moeten uw velgen waarschijnlijk gebalanceerd worden. Goed gebalanceerde velgen bevorderen het rijcomfort. De expert van Kluinhaar Bandenservice beschikt over de kennis en de apparatuur om uw velgen feilloos wegcontact te garanderen.

Het ongemak van velgen die niet gebalanceerd zijn, hangt sterk samen met de mate van onbalans en de snelheid van de auto. Balanceren zorgt ervoor dat de velgen over de hele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto bij een hogere snelheid niet gaat bonken, wat de ophanging onnodig belast.

Om de velgen te balanceren, heeft Kluinhaar Bandenservice de meest moderne elektronische apparatuur en kennis in huis. De monteur kan aan de hand van zijn display zien hoeveel, en waar, hij gewichten zal moeten plaatsen om de velgen in harmonieus evenwicht terug te krijgen. Bij een goed gebalanceerde velg is uw wegcontact beter, dit bevordert de veiligheid en het rijcomfort van uw auto. Een goed gebalanceerde velg betekent ook een besparing in kosten, omdat extra slijtage wordt voorkomen.

Wanneer balanceren?

Banden worden altijd gebalanceerd wanneer ze voor de eerste keer op de velg worden gemonteerd of wanneer ze na reparatie opnieuw worden aangebracht. De balans van de banden moet worden gecontroleerd wanneer zich de eerste tekenen van trillingen voordoen.

Kluinhaar Bandenservice BV
Hamerstraat 20
7556 MZ Hengelo
Tel +31 74 2436413

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 08:15 - 17:00
Zaterdag gesloten
info@kluinhaar.com